Pages

Wednesday, May 18, 2011

Exam Nerves Made Me Shit Myself !

Study smart la sangat. Hahaha. Memang smart la sampai kepala otak pn nak pecah. Tambah plak study sambil mengadap lappy. Pergh! Tangan memang gatai ar. Kira nak raba-raba mouse tu. Lepas tu check Facebook & Twitter . Banyak subject kena cover. Baca2 lepas tu lupa. Tension aku! Kena ulang sampai 10 kali baru boleh ingat. Lupa plak nk beli kismis bnyak2. LOL!

Pembelajaran mengalah orang sains. hahaha
P/S : Cepat habis, cepat balik !

Saturday, May 14, 2011

Last Minute Studies !!

Biasa la study last minute. Baru masuk semua ilmu tu. Tapi agak perit la skit aku nk kena cover sampai 6 paper. Baca buku nie x kena yang tu x kena. Sampai table study aku pn da beselerak.Tapi xkisah la. Dah biasa dari sekolah lagi.

Add caption
P/S : Harap final exam kali nie mudah dan menyenangkan. Amin..

Friday, May 13, 2011

Star Wars is The Best Movie Ever

Luke Skywalker? Anakin Skywalker? Leia Organa? Ben Kenobi? Master Yoda? Semua character names dalam Star Wars Episode 1-6 nie dalam kepala otak aku sebab movie nie terbaek. Berapa kali ulang pn x jemu sampai sekarang. Tapi episode 4-6 tu agak klasik skit la. Tak macam episode 1-3. Tengok teknologi la. Zaman dulu teknologi apa yang ada sangat. Tahun 1977 kot. Cerita kat Malaysia pn dok hitam putih lagi kalau tak silap aku. Tapi jalan cerita dia memang darsyait la! Aku kagum!

 




  

P/S : Kepala otak anda memang  berkilat "George Lucas"

I'm lovin' it !!

Blogger problem meh! Abih post yang dah update kena delete. Nie aku nak karang balik entry yang aku da post kelmarin dulu. Tapi agak da lupa. Dengan secara ringkasnya, kat bawah nie semua ialah makanan yang aku mengidam gila b**i. Tapi sekarang nk dekat musim exam. Final beb! Tak dak masa. Kena puasa sat. Exam abih ja baru freedom! Nak makan kepala gajah pun boleh!

Ayam KFC ( yang rapuh lg spicy)

Pizza (cheese yang meleleh!)

Nan Cheese

Briani Tandoori

Pulut Durian + Santan

Satay Daging Yang Lembut

Kfc Zinger Burger
P/S : Semua makanan agak berkrim disukai ramai! Kepada yang berdiet diharamkan!

Tuesday, May 10, 2011

Aku & Badminton

Tiba-tiba syok plak main badminton nie. Dulu asyik tengok cikgu-cikgu sekolah aku ja main ngan tengok game live kat tv. Game nie x la sepenat main futsal. Kalau main futsal 10 minit jantung aku macam nak pecah. Kalo badminton sejam pn masih maintain. Hahha. Biasal la, bukan macam dulu lg. Hari-hari kena lari masa zaman main hoki dulu. Bersukan itu sangat penting. Tak kisah la sukan apa pn. Janji bagi keluaq peluh 2.





















Tapi aku nak bagitaw yang aku nie bukannya power sangat. Main stakat syok-syok ja. Tak penah main apa tournament badminton pn. Wakil kampung ka, wakil daerah ka semua xpenah. Main untuk bersukan dan seronok ja. Tak mau la asyik dok rumah goyang ***** ja. Hahaha..
Time nie memang nyawa da hujung-hujung tanduk da ! Penat!


Housemate2 aku ja yang main. Lim Chong Wei xmai time nie.
Lokasi: JJB Badminton Court
                             

Monday, May 9, 2011

Trip ke Genting Highland OSEM !!

Baru-baru nie class aku ada buat trip ke Genting Higland. P pun bukan enjoy sangat sebab tak naik atas pn. Menginap kat bawah tu. Lagipun p tiga hari dua malam ja. Serius x puas. Tapi aku nk jujur la. Before nk p nie serius aku memang fuck gila. Sebab aku x mau p. Kalau tak p xdapat markah tuk final. So dengan rela hati aku pun p la ngan hati x ikhlas. Lagipun aku dalam kelas tu ramai aku x kenal. Berapa org ja pun yang aku rapat. Yang lain semua jarang tegoq. Dengan kata lebih manisnya aku boleh sebut time tu ialah "haramJ".

Nie aku story masa kat da sampai kat Genting plak. Sampai ja sana aku ingat dok kat hotel. Rupa2nya tinggal kt resort yang ada dorm untuk student yang ramai menginap. Laki satu dorm prempuan satu dorm. Serius aku geram gila. Nak buat cam na. Da sampai. Aku punya bosan tahap "dead" time tu sanggup beli topup lain Rm 10.00 semata-mata nk online dalam fon. Amik pakej sehari Rm 8.00. Datang hari nie. Esok nak belah da. Ok la tu aku sehari 24jam ja.

Aku ingat follow trip nie bosan gila b**i. Rupa-rupanya tak. Serius best gila. Best "skit" ja la LOL.. Petang tu group2 yang arrange trip nie buat game. Ada dua game petang tu. aku pun tak ingat da. Tapi ada satu game nie aku x bleh lupa la. Group aku denda menari style "Hawaii". Aku kepala la time tu.hahaha Serius lawak gila. Nie depa ada rakam video. Sungguh memalukan aku ! :)
video


Sebelum game start makan dulu. Time nie aku tamak! hahaa
Ok la. Tu yang aku dapat story untuk petang tu. Nie kisah pasal malam plak. Serius aku cakap before p nie aku x amik taw apa-langsung pasal trip nie. Termasuk la buat aktiviti2 kat sini. Bayar duit dan settle. Ikut ja la. Malam tu ada bbq .Lepas tu kena pakai glamor2 la baik laki baik prempuan. Aku da la xtaw apa2 langsung. Tapi malam tu aku ikut kepala aku ja. Aku malas nk pakai smart2 sgt. Short dgn tshirt sude. Sebab malam 2 aku dengan sukarela hatinya mau bakar ayam2, udang & daging. Takpayah la nk smart2 sgt. Bbq ja pn. Tapi aku xkisah la yang lain. Jangan kata aku kutuk plak LOL:)

Aku nie sebenarnya ada bakat kalau nk taw .Hahahah

Aku gila sikit mlm masa nie sebab baju & badan aku bau ayam.

Aku dgn artis wanabe. Jangan marah nazrin :D
Malam punya kes da settle. Nie keesokan harinya plak. Malam tu aku tidoq awal gila. Erti kata lain "tidoq aku normal la". Pagi tu aku bangun awal. Bangun awal,breakfast x siap lagi. So aku mngambil keputusan terjun mandi kat pool. Gilakan? Dah la kat situ sejuk. Time tu musim hujan x silap aku. Tapi nk buat cam na. Bosan kot. Aku pn pi la..AKu la pecah tong dulu. Kalo xyang lain mana mau mandi kt pool 2.

Sejuk macam ais. Tp dalam Malaysia ja pn..:D

Lepas mandi semua pn naik la p breakfast. Gila western xdak nasi langsung. Aku da lapaq nasi time tu. Terpaksa la makan. Tapi sedap la. Gadis-gadis masak..huhuh. Kalo dad kedai mamak kt situ da lama aku keluaq p makan kt situ. Masalahnya satu kedai haram xdak langsung kt situ. Aku nk beli rokok sampai kirim kt pakguard Myammar tu. Nasib baik dia boleh pecaya.

Aku rasa jari aku pn da lenguh nie. Aku ringkaskan .Petang tu kami balik. Kalau x tgh hari tu dapat naik atas main kt taman tema genting. Tapi masa x mengizinkan. Selamat la masa x mengizinkan. Aku memang malas nk naik atas tu. Bosan gila.Buang duit lg .Selalu p :) Tunggu la kami semua kat resort tu sampai petang. Pukul 4 ptg bas amik. Betolak pulang ke KLMU. Tapi aku nk cakap hampa semua "memng nice". Semua boleh masuk kepala. Trip nie kira terbaik jgak la yang penah aku p. Aku nk thanx kt Bob & Da Geng sebab trip nie memang OSEM!  Dan kepada Sir Daud (lecturer class trip nie) kalo diberi peluang untuk bercakap, aku nk cakap kat sir " Sir, awat bnyak sangat botol liqueur dalam kreta sir? Dasyat sungguh sir nie" hahaa..:D

Tunggu bas sampai punya lambat!


Friday, February 25, 2011

Pagi Sabtu Yang Cool

Salam. Cool la sangat. Aku tak taw nak buat apa. Baru lepas layan movie Khurafat. Sungguh semppoi! Kalo tengok kt wayang dengan awek lagi sempoi! Hahaha Da lama betoi aku x update blog nie. Bukan setakat update bukan pun x. Biasa la busy sikit. Tambah plak baru start semester baru nie. Agak semak skit. Macam2 masalah. Daftar kelas lepas tu student plak ramai. Satu kelas boleh muat 40 orang. Nie satu kelas student berdaftar ada 180 orang. Gila tak gila. Macam ikan sardin dalam tin. Aku nak benafas pn susah. Kelas da start sebulan.Tapi still cm nie lagi. Tak taw la. Aku nk pi kolej pn beban. Dengan student makin betambah. Baik study kt rumah ja. Bulan depan da start exam midterm. Semua kelas yang aku amik nie time memang cun. Semua atas pukul 11a.m. Senang nak bangun. Kalo dapat kelas pagi jawabnya selamat malam la kelas tu. hahaha. Da  la aku nie susah nk bangun pagi. Kalo ada kelas pagi pun mungkin aku x tidoq tapi xdak la kelas pagi semester nie. Kadang aku malas  nk pikiq sangt masalah bodoh nie. So abaikan. Dan fokuskan kepada pelajaran. Nice!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...